24 noveller der stritter i alle retninger.

Her er mennesker der finder sig selv efter mange år, en mand der hævner sig på sin barndom, en kvinde der har båret på en hemmelighed i mere end 60 år, men insisterer på at røbe den inden hun dør, en anden mand der egentligt hader sit job, indtil han kommer i tanker om, at han hader sit hjem mere.

Heksen og møgungerne handler om en ung kvinde, Cindy, der har besluttet, at hun ikke vil have børn. Hun er blevet steriliseret, da hun var 27, og med sin kæreste har hun lavet den aftale, at hun aldrig behøver at have noget med hans børn at gøre. Det betyder, at der hver måned er nogle dage, hvor hun ikke ser ham, fordi hans børn bor hos ham, men det lever hun fint med. Indtil der går kage i kærestens aftaler med ekskonen, og vores hovedperson pludseligt presses til at flytte ind i kærestens hus, mens han er på rejse i forbindelse med jobbet:

Kan en 11 årig og en 13 årig ikke være alene nogle dage?

Nej, det kan de da ikke, Cindy …

Modvilligt flytter hun ind. Hun er ikke den type der vækker børnene om morgenen eller laver mad til dem, men efter aftale med kæresten lover hun at sende dem i skole. Efter at have begyndt samlivet med at bekrige hinanden nærmer forholdet sig noget mere fredsommeligt.

Det er til gengæld ikke tilfældet i novellen Undskyld af Helle Kaare Lindberg. Det er en gyser i en særlig uhyggelig udgave, der får læseren til efterfølgende at overveje, om sæddonorer mon ikke burde tjekkes for psykopatiske træk inden deres bidrag når at berige samfundet.

Her er underholdning til nogle timer og stof til eftertanke i endnu flere timer.

Indenfor

24 noveller

Novelleantologi

Forfattere:

Massoud Kadkhodaee, Kasper Grandetoft, Charlotte T. Frobenius, Stine Højris, Gudrun Marie Jensen, Anne-Kirsten Brønserud, Bine Herold, A. Silvestri, Birgit Erup, Viveca Tallgren, Mette Hammeken Buch, Helle Kaare Lindberg, Lars Ahn Pedersen, Bjørn Isak, Ulla Bruhn, Keld Vorup Sørensen, Sten Jacobsen, Alfred Jensen, Niels Christian Larsen, Ane Gudrun, Mathias Ravnholt, Barbara Beatrice Davidsen, Wenche Thinnesen Vogtmann, Anne Klein

196 sider

Brændpunkt

Udgivet: 15.10.2021

Birte Strandby