Ravn har opgivet sin karriere som efterforsker for politiet og er i stedet blevet assisterende bartender på Café Havodderen.

Advokat Miriam, som Ravn kender fra tidligere sager, kontakter ham for at få hjælp til en speget affære. En kvinde, datter af en rig industrimand, har lavet et stunt, hvor hun har kidnappet sig selv for at få løsepenge. Det har hun også gjort engang som ung, så derfor er ingen rigtigt chokerede. Politiet må ikke blive indblandet, men Ravn skal stå for udlevering af løsepenge, så familien ikke involveres direkte.

Ravn afslår først, men ombestemmer sig, da han pludseligt får brug for penge. Han placerer løsepengene som aftalt og får sendt koordinater til sin mobil der fortæller, hvor han kan finde kvinden. Men det er ikke ligesom sidste gang. Kvinden er død, da han når frem.

Sammen med Miriam går han i krig med undersøgelser af motiv og alibier. Familien nægter ethvert kendskab til kvindens gøren og laden, men familiens tre milliarder er dog et udmærket motiv til mord. Ikke så lang tid efter finder et selvmord sted. Ravn selv får stukket næsen rigeligt langt frem og trues af en advokat med jæger-venner og store hunde, og det bliver ikke den eneste gang, døden kommer tæt på Ravn.

Krimien er fin med udmærket tempo, passende intriger og periodisk højspænding. Og det er vanskeligt ikke at fatte sympati for Ravn, der går vitalt op i sin bulldogs helbred og naboens skænderier om, hvad deres baby skal hedde.

Men hvis man har tilbøjelighed til klaustrofobi, er det måske ikke Imperiet, man skal læse.

Imperiet

Michael Katz Krefeld

309 sider

Lindhardt og Ringhof

Udgivet: 2021

Birte Strandby