Ildmesteren og Ærkemestertårent er bøger for børn i stil med ‘du er helten-historier’, hvor man kan vælge, hvilken vej man vil gå. Historierne omfatter brug af en (gratis) app, så man får fede effekter og nogle opgaver, som helten skal løse på sin rejse. Opgaverne kan løses af børn på ni – tretten år, og yngre børn vil også kunne nyde bøgerne, måske med en voksen ved siden af til at hjælpe med nogle af talopgaverne. Ildmesteren består af 90 små nummererede historier, og Ærkemestertårnet af 98.

 

Ildmesteren

Man begynder som elev hos ildmesteren Asbestos. Som det første skal man hente et brev til Asbestos. I brevet findes den første opgave. Den løses ved at tegne en ildkugles form med en finger på skærmen på sin smartphone. Hvis det lykkes, affyres magien og der fremkommer et nummer på den historie, man skal gå hen til. Hele jagten går på at forhindre Sjælemesteren Nexus i at overtage magien.

Som en anden Odysseus skal man passere forskellige farer, blandt andet skal man forbi snorketræerne uden selv at falde i søvn, og man møder en syngende flodfrue, der præsenterer en for noder, der skal spilles i den rigtige rækkefølge. På rejsen træffer man Naja der også er førsteelev, kraniet af en stentrold og landsbyboere der strikker på livet løs, og man får oplevelsen af at blive forvandlet til en svamp. Men klarer man opgaverne og bruger magierne rigtigt, kan man gå videre til Ærkemestertårnet.

Ildmesteren

94 sider

Udgivet 2019

Ærkemestertårnet

Her fortsætter eventyret, og vi møder en række anderledes og hidtil ukendte væsener som stinkslanger og tandtæger og en knogledrage. Opgaverne omfatter blandt andet labyrinter, tal-, stave- og tegneopgaver.

Det er ret fascinerende bøger. Det er lidt sjovt at være voksen på sidelinjen, og man kan vælge forskellige veje gennem bøgerne. Der er masser af spænding undervejs, og man får også nogle knubs på turen.

Det er let at hente app’en på sin smartphone, og den er let at bruge, men det lykkedes ikke at få den til at fungere på iPad’en.

Hvis man gerne vil have sit barn til at læse med glæde, er de to bøger en mulighed. Her er masser af fantasi og handling, og opgaverne bliver sjældent skræmmende vanskelige.

Ærkemestertårnet

126 sider

Udgivet: 2020

Søren Jønsson

Illustreret af Brian Bak Jensen

Programmering af apps: Mikkel Johansen

PEASOUP

Birte Strandby