Enhjørningemagi er en serie om fire enhjørninger og to (menneske-)piger. Stilen ligger tæt på My Little Pony og de sødere Disney-nuancer, og bøgerne har vist sig at være et hit for piger på 7 – 8 år. Bøgerne er rigt illustrerede med søde stregtegninger af søde dyr og mennesker. Selv dragerne er umådeligt nuttede.

Forfatternavnet Daisy Meadows er pseudonym for Sue Bentley, Linda Chapman, Narinder Dhami og Sue Mongredien, og deres samlede produktion omfatter 350 – 400 bøger om magiske dyr, feer, piger, mode – der findes endda en Magic Hair Style Fairy. De udgiver sjældent færre end ca. 10 bøger om året til deres meget unge og ret store målgruppe.

Det hele begynder med, at Aisha og hendes forældre flytter ind i Den fortryllede Hytte i byen Tryllestrup. Aisha er begejstret, og så er hun dårligt kommet inden for døren, før det ringer på, og udenfor stor Emilie der er en pige på hendes egen alder.

De to piger finder øjeblikkeligt sammen og går på opdagelse i huset. På det skumle loft finder de en lille figur der med lynets hast bringer dem til en anden verden. En verden fuld af venlige enhjørninger, og en enkelt knap så venlig enhjørning, Selena, og hendes lille og lidt uheldige flagermuseassistent.

De fire af enhjørningerne står for vand, luft, ild og jord, men Selena er en magtbegærlig bitch og snupper deres medaljoner, så de mister deres magiske kræfter.  Det betyder, at de to veninder må ud og hente medaljonerne tilbage. Det bliver en udfordrende tur for pigerne, men det bliver nok ikke den sidste tur, de tager.

Det er en overmåde sød fortælling, og den sætter den kantede, sommetider socialrealistiske danske børnelitteratur i perspektiv, men de fleste barndomme kan nok bruge lidt magi.

Ildens Enhjørning

Enhjørningemagi

Daisy Meadows

Oversat af Trine Bech

105 sider

Gads Forlag

Udgivet: 2020

Birte Strandby