Hip-serien er letlæsningsbøger for teenagere om kærlighed, sex, mobning, ecstasy og om at lade sig styre af andres forventninger. Det er relevante fortællinger om reelle udfordringer, og om hvordan de tackles, set fra teenagerens voksne-er-uforstående synsvinkel.

 

Kirsten Ahlburg

Hvad gør vi?

97 sider

Hip-serien

Straarup & Co

Hip 5

Udgivet: 2018

Om Sofie der til en festival møder en tiltrækkende, jævnaldrende dreng, David. Det bliver Sofies første seksuelle oplevelse, og hun bliver gravid. Hvad skal hun gøre, og hvad mener hendes forældre – og David?

 

Per Straarup Søndergaard

Ih, du Mille

59 sider

Straarup & Co

Hip 10

Udgivet: 2018

I Ih, du Mille møder vi en lettere tilgang til sex for begyndere. Mille og Jonas har aftalt, at de vil udnytte Milles forældre fravær til den første sex. Mille forventer den helt store romantik, og den smuldrer lidt, da Jonas dukker op med romkugler. Ydermere kommer Milles forældre tidligere hjem end forventet, og så går der farce og komik i sidste scene.

Heldigvis er Mille og hendes kæreste smarte nok til at bruge kondom. Men derfor kan der godt være følger.

 

Per Straarup Søndergaard

Nat

68 sider

Straarup & Co

Hip 10

Udgivet: 2018

Kari er udenfor i klassen og på skolen. Men så dukker Nat op. Hun sætter sig ved siden af Kari – og inviterer hende med til koncert. Det bliver en ganske særlig oplevelse. Ikke mindst på grund af den lille pille, som Nat tilbyder. Kari er et let offer, men hun er ikke helt dum.

Handlingen kan minde om helten/heltindens rejse i eventyrene: ud – og hjem igen. Der er ikke nogen helte der hjælper Kari, men hun er selvbevidst nok til at stole på sin sunde fornuft og søge hjælp der hvor den er.

 

Marie Duedahl

Smil, hold mund og vær smuk!

52 sider

Straarup & Co

Hip 10

Udgivet: 2018

Betty er et andet mobbeoffer, bortset fra at hun nægter at se sig selv som offer. Drengene i hendes klasse har lavet en snap-liste over pigerne: Hvem har de bedste bryster, hvem er den mest fuckable. Bettys veninde Alma scorer højt på de fleste punkter. Betty og de andre piger i klassen laver en anden liste der går ud på, hvilke piger der scorer højt fagligt og socialt. Listen modtages positivt undtagen af klassens mobbere. De laver til gengæld en Instagramside med de grimme piger i 9. a.

Virker vasodilaterende er af høj kvalitet os om altid gel af behandlingen tidligere har været god nedsættes ved dårligt fungerende nyrer.

Betty og Alma går til skolelederen, men han er bange for at skolen får dårlig omtale og affærdiger det som en drengestreg. Pigerne hævner sig ved at droppe makeup og opsat hår, og mobningen udvikler sig. Der er i den korte historie også indeholdt en beretning om venskab, og generelt er der proppet ualmindelig meget handling, tanke, følelser ind på meget få sider.

Som voksen læser kan man overveje, hvad det mon er for en skole, siden pigerne kan hævne sig på drengene ved at droppe makeup og stil. Og hvad det er for en skoleleder der kommenterer mobbende medieadfærd med ‘Boys will be boys’. Og hvor meget mobning kan Alma egentligt klare? Men det er en vældigt spændende historie.

Birte Strandby