Kollektiv roman om en række mennesker med mere eller mindre tilknytning til universitetsmiljøet. Det drejer sig om studerende og ansatte på humaniora, og der er flere med kunstnerisk potentiale. Erik er en af dem. Han slås med rod i tilværelsen og depression og ender med at rejse væk for at dukke op ti år senere, hvor han grundigt får snydt og udnyttet sin gamle ven, Søren, der heller ikke er helt ærlig.

Romanen er sammensat af kapitler med en eller to hovedpersoner, der dukker op nye roller i andre fortællinger. Roald møder vi i to kapitler, et der handler om ham, hans kærlighed til skiftende kvinder og hans mangel på nærvær:

Han havde ikke forestillet sig, at hans rene, glasklare forelskelse nogensinde skulle få konsekvenser. Men nu var Mona gravid, og hun forventede en hel virkelighed af ham.

Et andet kapitel handler om hans datter Miriam. Hun spiller en hovedrolle i et kapitel sammen med Nikolaj, der også vakler mellem kvinder. Nikolajs familie dukker også op, og hans søster er efterfølgende hovedperson i kapitlet Fado, der kommer til at handle om overgreb.

Romanen har trods kapitler med selvmord og drama en vis lighed med novellesamlingen Camilla and the Horse og Anders Bodelsens Blæsten i alleen blandt andet på grund af personskiftene.

Samtlige karakterer har noget at slås med: Julie er studerende og dyrker skyld, skam og misundelse overfor sin veninde Cecilie, der på sin side har fundet en indbringende nebengesjæft. Henriette spiller offerkortet for at indfange en gift mand, og der er en der skaber uro i de andres tilværelser.

Torben Munksgaard
304 sider
Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2014