Fodbold, fodbold og fodbold. Det er Juniors hverdag. Junior er i bogens begyndelse godt 10 år gammel. Han er portrættereret efter den brasilianske fodboldspiller Neymar da Silva Santas Júnior, men en del af romanen er opdigtet, og i bogen hedder han alene Junior.

Junior er vild med fodbold eller rettere med det brasilianske futsal, der er fodbold spillet på et mindre område og oftest indendørs med fem spillere på holdet.

Junior begynder på et rigtigt fodboldhold, der spiller på græs, det går fantastisk, han møder flere velmenende og begavede trænere, og fodbolden finansierer skolegangen for ham og hans lillesøster. Da han er blevet lidt ældre, inviteres han til Madrid for at aflægge prøve hos Real Madrids Academia de Fútbol.

Med på sidelinjen er konstant hans far, der selv har været en god fodboldspiller men efterfølgende er kommet til skade i en bilulykke. Han gør sit bedste for at træne Junior. Sammen nyder de den brasilianske sejr i VM i 2002, hvis slutspil bliver genspillet af Junior og vennerne i en uendelighed, blot er der ikke meget rift om at være den tyske målmand.

Udover at være en hobby så er det også hensigten, at fodbold skal være Juniors fremtid.

Hans far lægger vægt på, at lysten skal drive værket, men fortæller også om de brasilianske spillere, der ikke har været så heldige: Nogle kunne ikke klare presset, en er blevet skudt af mafiaen, og en mor til en af spillerne var på et tidspunkt kidnappet.

Romanen omfatter begejstrede gengivelser af kampe med heftigt angrebsspil og fascinerende og raffinerede finter. Personerne er tegneserieagtigt ædle – undtagen modspillerne der jævnligt er voldelige – og ikke helt troværdige.

Dan Toft

185 sider

Lix: 26

Målgruppe 10-14 år

Forlaget Facet

Udgivet: 22.01.2015

Birte Strandby