Femte krimi i serien fra Sandhamn. Viveca Sten fortsætter i sin stilfærdige stil – og stadigt med rigtige mennesker i autentiske miljøer. Det er en rolig krimi, men selv hvor den tenderer det langtrukne er det god hyggelæsning, hvor vi har den forventede garanti for, at gåderne opklares.

Det er midsommer på Sandhamn. Det betyder masser af tilrejsende og – sejlende unge, der har et enkelt formål med tilværelsen: En mega druktur.

Nora Linde der er i Sandhamn sammen med sin kæreste og deres tilsammen tre børn får denne krimis mordgåde tæt ind på kroppen, for pludselig forsvinder hendes kærestes teenagedatter. Hun er gået hjemmefra med farens billigelse, godt med lommepenge og to flasker vin, som hun har hugget fra Noras kælder, og har lovet at være hjemme klokken et, men hun dukker ikke op klokken et eller klokken tre eller fem.

En teenager bliver fundet dræbt, og de to veninder der sidst så ham i live bliver fundet frysende og forkomne og ude af stand til at huske noget. Thomas dukker op i Sandhamn og forsøger at finde motiv og morder, og faren til den dræbte dreng sværger hævn. Opklaringen og politiets samtaler med de unge er overbevisende og afslører til nogle forældres overraskelse et massivt problem med narko, og det varer ikke længe, inden der på baggrund af lidt blandede indicier og et relativt overbevisende motiv findes et menneske, der kan sigtes, selvom det naturligvis hverken overbeviser Thomas eller Nora. Slutningen præsenterer en lille krølle på historien i de sidste hektiske sider, men ellers er der ikke de store overraskelser.

Viveca Sten

Oversat af Bente Møller Sørensen

344 sider

Rosinante

Udgivet: 08.03.2013