Thomas Bobergs fjerde bog med rejseminder. Vi bevæger os rundt i Sydamerika, Indien og USA og der er mulighed for at opleve små stemningsbilleder og møder med mange forskellige mennesker som den tibetanske munk med det pragmatiske forhold til gud og en religion, der kun forholder sig til seks væsener gud, menneske, djævel, dyr, hungerspøgelse, helvede. En anden i bogen er tante Kirsten, der bidrager til at bringe orden i forfatterens minder om familien, der synes karakteriseret ved mange mytomaner og professionelle skrønemagere.

Hovedpersonen flytter til Lima med sin hustru og søn. Der falder han for en anden kvinde, Lu. Kærligheden er gensidig: Vi er ligeglade, vi kører igennem Costa Rica… Vi er ligeglade, solen er altid enorm… Vi er glade og ligeglade med fortiden og fremtiden.

men Lu kan ikke forlade sin familie, og de to må tage afsked.

Herefter går turen gennem USA fra Minnesota til New Orleans, en rejse proppet med stemningsbilleder, møder med mennesker, diskussioner om amerikanernes invasion i Irak, og anekdoter som den om manden, der blev skilt, fordi hans kone ikke kunne udholde hans depressioner, hvorefter hun giftede sig med præsidenten for Rapid Citys Optimist Club.

Senere går turen til Indien. Politik og religion – blandt andet forskellen mellem Jesus og Muhammed dukker op flere gange i de små kulturmøder, men mest interessant er det første kapital om tre umage bekendtes besøg hos harakmbutindianerne og en nat, der sætter perspektiv på en ubehagelig tyskers personlighed.

Man kommer vidt omkring, når Boberg flytter luppen rundt og fokuserer på små, fragmentariske billeder på forskellige tider og steder.

I den næste by

Thomas Boberg

355 sider

Gyldendal

Udgivet: 23.10.2012

Birte Strandby