Tredje og sidste del i serien med Robert, Asta og Carl som kriminalpolitiets repræsentanter.

Et ungt fodboldtalent bliver fundet dræbt af pistolskud under en fest på et diskotek. Ingen har set eller hørt noget, men det viser sig, at afdødes bedste ven og fodboldmakker er forsvundet. Carl leder efterforskningen men har nogle kvaler med det, fordi han tidligere selv har trænet både afdøde, kammeraten og sin egen søn på det samme ungdomshold.

Det grundige men på ingen måde kedsommelige opklaringsarbejde trækker læseren gennem mange forskellige miljøer fra de unge fodboldheltes egen verden med store penge og masser af piger til Pusher Street i Christiania. Det varer en rum tid, før politiet får fastslået motivet til mordet, men stoffer, jalousi og matchfixing – når sportsfolk betales for at levere et bestemt resultat – er i spil.

Carl har overblikket men forstyrres af sin kones nylige død efter lang tids sygdom. Carl er tidligere revisor, og anvender revisorerfaringen praktisk i politiarbejdet. Asta har særligt begavelse, når det gælder kultur og sociologi, studentermedhjælpen Rasmus har til gengæld enestående evner udi it. Derimod går han ikke meget op i, hvilke love der bør overholdes, når man arbejder for politiet.

Det er en glimrende krimi, der nok burde kunne slå nogle gamle krimidronninger af tronen. Her er et super plot og god relevant samfundskritik. Slutningen kommer tæt på Carls familie, og læseren kan måske gennemskue, hvem der er morderen ret tidligt i krimien. Men personerne er autentiske, dialogerne gode, og man ender med at få ganske megen sympati for en halvtredsårig detektiv, der glemmer, hvor han bor.

I blinde

Eva Maria Fredensborg

386 sider

Politikens Forlag

Udgivet: 19.02.2015

Birte Strandby