Feel good roman om ung kvinde der søger kærlighed, mening med tilværelsen og et andet levebrød

Moderne heltinder er aldrig 17-årige prinsesser, men derimod næsten 30-årige let desillusionerede og sommetider lidt drikfældige kvinder med et uafklaret forhold til arbejdsmarkedet. Det gælder Emily, der studeret litteratur på universitetet og nu skriver tekster i en industrivirksomhed.

Emily vågner en tømmermandsramt morgen med en nydelig fremmed i sin seng. Ved nærmere eftersyn er han lidt af et scoop, men det korte møde afsluttes i god ro og orden. Emily tager afsted for at hjælpe sin familie for at rydde op i den nylig afdøde farfars hus. Under oprydningen støder Emily på en fortælling, som hendes farmor har skrevet. Den betager hende, og hun beslutter selv at skrive en roman, forlade sit hidtidige liv og bosætte sig i farfarens hus. 

Huset er i dårlig stand, men en legekammerat fra barndommen dukker belejligt op som bygningskonstruktør og tilbyder at hjælpe med restaureringen. Og midt i byggerodet, den fremadskridende roman og en vag rumlen af forelskelse står Emily også overfor sit livs valg: en hot og sympatisk jurist af god familie eller en gammel, temperamentsfuld legekammerat, som hun ofte skændtes med. Oven i købet har legekammeraten en skummel hemmelighed og en mørk side, mens juristen begrænser sig til en kritisk familie.

For læseren synes valget indlysende. Emily er jeg-fortæller og giver et fint billede af hverdagens udfordringer og de mange overvejelser der skal føre til det gode liv og den store kærlighed. En let humor krydrer romanen, og så er der op- og nedture og sød romantik.

Hvordan man bygger en enhjørningefarm

Julie Clausen

369 sider

Udgivet: 07.02.2023

Flamingo

Birte Strandby