En moderne ungdomsroman om Romeo og Julie og kærligheden

Amal, kaldet Amalie er barn af palæstinensere fra Libanon, men selv er hun mest dansker. Hun er femten år og forelsket i Markus, og det viser sig, at følelserne er gengældt. Umiddelbart er forbindelsen umulig, fordi Amalies forældre er muslimer, og de unge holder forbindelsen meget hemmelig, så hemmelig, at da de på et tidspunkt er tæt på at blive opdaget, udvikler scenen sig til en ren forvandlingskomedie for at undgå, at de påkalder sig Amals families vrede.

Markus’ mor er ikke meget mere positiv end Amalies forældre, men Markus beslutter sig for at konvertere til muslim, og Amalie beslutter sig for at fortælle sin far, at hun elsker en dansker. Men så sker der flere ting. Markus kommer op at slås med Amalies bror, og det viser sig, at et drab begået år tilbage har indflydelse på de unges forhold. Det viser sig også, at had og hævntørst påvirker en af vores karakterer.

Romanen har mange gode elementer – for eksempel Markus’ samtale med imamen om Koranen og Bibelen, de unges forsøg på at holde kærligheden hemmelig, og en ret god spændingskurve hen mod slutningen, da det viser sig, at ikke alting er, som læseren forventer, og at de tilsyneladende kulturelle problemer overtrumfes af en forfærdelig handling i en helt anden kaliber.

Slutningen er derimod rigeligt moralsk og måske ikke helt så troværdig som romanen i øvrigt. Som i et eventyr angrer de onde, og de gode belønnes.

Hvide løgne

Hamza Mansour

143 sider

Brændpunkt

Udgivet: 01.03.2024

Birte Strandby