Klassisk spændingsroman til almindelig nydelse

Carl er tidligere soldat i Afghanistan. Takket være kæresten, Lana, er det lykkedes Carl at slippe for de fleste traumer, men ludomanien hænger han stadigt på, hvorfor han da også er i en slem klemme, fordi han skylder penge til de forkerte. Han har en måned til at skaffe pengene, ellers vil det gå ud over hans kæreste eller hans søster. Heldigvis har hans far gang i et interessant projekt, der må kunne kaste en del af sig. Desværre vælger faren overraskende en hurtig exit, og udover at Carl nu er økonomisk på spanden, så er der også en del mystisk om farens projekt: Hvid løber.

Umiddelbart kan projektet følges direkte tilbage til en forskers selvmord, men der er meget mere bag – og her møder vi for en gangs skyld en rigtig klassisk skurk, en mand der ønsker sig intet mindre end verdensherredømmet, eller på moderne dansk:

Tænk at have ultimativ magt på global skala i sin lomme.

Og det slutter ikke med ambitionerne. Han har også medhjælpere i alle udgaver af rå, intelligent og/eller effektiv til sin rådighed – og vores helt og hans kæreste jages i flere omgange af mennesker der vil stoppe dem og deres nysgerrige spørgsmål.

Takket være Carls talenter som soldat overlever de første runde, men den potentielle verdenshersker har andre metoder. Kampen handler om en virus der kan gøre umådeligt meget skade, og det kommer til et ægte thrilleragtigt kapløb mellem de retfærdige og dem der absolut ikke er. Karakterne er bortset måske fra vores skurks tilbøjelighed til megalomani overbevisende.

Carl og Lana har hver deres hemmeligheder, og kapløbet kommer også til at handle om tillid og kærlighed.

Hvid løber Sort springer

Jonatan Tylsgaard Larsen

446 sider

byens forlag

Udgivet: 2017

Birte Strandby