Luna er med sin gymnasieklasse på studietur. De skal se kunst og arkitektur i Paris. Men Luna har andre planer. Hun vil blive i Paris, og leve af at tegne. Hun kender franske Lucile fra Instagram, hvor de to har haft kontakt, og Luna regner med, at Lucile kan introducere hende til livet i Paris. For hjem skal hun ikke igen.

Lunas mor er alkoholiker, og har været det så længe Luna kan huske tilbage. Efter at storesøster Malou er flyttet hjemmefra, og Luna bor alene med sin mor, er det blevet sværere. Luna har svært ved at sige fra og sætte grænser, hun vil gøre alt for at beskytte sin mor, og går rundt i evig frygt for at der skal ske hende noget slemt. I skolen er hun vant til at være udenfor.

Lucile er lidt ældre end Luna. Hun virker så meget sejere, og så meget mere voksen, da Luna møder hende. Samtidig er der to fra gymnasieklassen, som uventet viser interesse for Luna. Amanda vil gerne lære Luna at kende. Og Niklas ved hvor Luna bor, og vil alligevel gerne være sammen med hende. Men Luna vil gerne holde afstand, ingen må afsløre hendes hemmeligheder.

Det er en fin historie Trine Bundsgaard har skrevet. Den fortæller overbevisende om en ung pige i et frygteligt dilemma, mellem kærligheden til moderen, og ønsket om at være der for hende, og behovet for at rive sig løs, og finde ud af, hvem hun selv er. Handlingen er krydret med en del indre monolog, så vi som læsere kommer ind under huden på Luna og hendes familie, og det er fermt gjort.

”Hvem kender Luna” er en god bog for unge omkring 12-15 år. Den indgår i forlagets Zoom-serie, af stærke bøger, som er lette at læse.

Hvem kender Luna?

Forlaget Høst & Søn

212 sider

Udkommet 1/3 2017

Maibritt Lindblad