Hvad hvisker hesten – Personlig og åndelig udvikling for hest og rytter er en fortsættelse af Ditte Youngs første bog, hvor hun nu går dybere ind i det telepatiske felt, som hun arbejder i med hestene.

Vi får at høre mere om hendes baggrund, hvordan det kom sig at en kvinde der var bange for heste blev spået at komme til at arbejde med dyretelepati, blandt andet med heste, og hvad det er hun og andre oplever, når disse clairvoyante samtaler finder sted.

Hvis man er interesseret i heste og/eller i clairvoyance og telepati er det virkelig interessant læsning. Ditte Young skriver i en let læselig lind strøm, hun skriver personligt og ærligt, samt med integritet og ydmyghed.

Bogen handler om menneskers og heste åndelige udvikling, herunder hvad hestene betyder for mennesker og deres udvikling, samt hvordan det kan lade sig gøre at tale med et dyr, som intet sprog har. Du kan læse om forfatterens erfaringer med reinkarnation og aflivninger. Men i høj grad også om det levende nærvær imellem hest og rytter, som hun ligger så meget vægt på. Faktisk mener hun at enhver rytter bør stole fuldt og helt på hvad de mærker når det kommer til deres hest – og at alle kan lære at kommunikere med hesten på et mere udvidet plan, hvis de ønsker det.

Hendes eget niveau af at kunne aflæse og kommunikere med heste er jo forbløffende og eksemplerne på dette står i bogen i kø for at blive fortalt. Når hun beskriver hvad telepati er og hvordan hun gør, samt hvad de heste egentlig har på hjertet, som hun kommunikerer med, er det medrivende og også nogle gange overraskende.

Det er opløftende at forfatteren samtidigt tager stilling til både videnskab, evidens og samarbejdet med etablerede dyrlæger, i virkeligheden er det jo interessant at telepati og clairvoyance på en måde er mere anerkendt i de etablerede systemer med dyr end med mennesker. Og så er der den berørende historie om hvordan hun som opvokset kristen, der uddelte kirkeblade som barn og gik i kirke, har følt sig nærmest udstødt fra Guds eget hus, i forbindelse med de efterfølgende nationale diskussioner efter at hun havde holdt et foredrag for 130 mennesker i en kirke,- en begivenhed der blev et stort diskussionsemne i kirkelige kredse.

Det kan være svært at tro, at man kan hjælpe andre på den måde, som forfatteren gør, uden at der så at sige bliver holdt en hånd over en, så måske er der ingen grund til at brænde clairvoyante på bålet i vor tid. Men man føler jo lidt, at der sidder en og slår på en shamanistisk tromme ved siden af, når man tygger sig igennem beretningerne om, hvordan Ditte tøffer rundt og snakker med heste og deres ryttere. Og det kan måske føles usikkert og lidt utrygt for mange.

Men der er jo en grund til at hun er så vellidt og bliver brugt af både den øverste elite og alle mulige i øvrigt fornuftige mennesker. Og selvom det må være utroligt svært at beskrive de lag af bevidstheden, som hun arbejder i, er denne bog et glimrende forsøg på det, og enhver vil gennem bogen kunne få en dybere forståelse af hvad hun egentlig laver og hvordan hun tænker. Absolut spændende læsning.

Ditte Young

Hvad hvisker hesten

Muusmann

2018

Gitte Sander