Et øjebliksbillede af et lille stykke verden. Karakterne bor i en gade, der opkaldt efter en mand, hvis sidste timer danner rammen om fortællingen.

Arlozorovgade ligger et sted mellem Midaqgyden af Naguib Mahfouz og Rakkerpakhuset af Bent Haller, det vil sige en kollektiv roman med et virkelighedsportræt.

Yisraela er en kvinde fra Etiopien, hendes tilværelse kredser om de to sønner, der er flyttet hjemmefra og hendes mand, der er død i en trafikulykke, Yair er poet, men har ikke rigtigt fundet sig selv endnu – en af hans venner sammenligner hans poesi med metalskrot, og det er ikke en venlig sammenligning.

Nathan er en sexsøgende yngling, og hans stadige hunger bringer ham i besynderlige situationer. Af mangel på alternativer beslutter han at score Pnina, skønt hun er en halvgammel pebermø på 23, men netop da det efter en meget mislykket start – hvor han forsøger at bombardere hende med bibelske citater – ser ud til, at forholdet udvikler sig, bliver Nathan af hendes utallige brødre og fætre trukket med i en politisk/religiøs demonstration og ryger en tur i fængsel. Mod forventning bliver det ikke hans til lejligheden påtagede religiøsitet, der skaffer ham sex.

Assaf er ham, der har alt det, de andre mangler: Han er en berømt, produktiv forfatter og lykkeligt gift med sin sjæleven, den smukke Leah. Så længe det varer.

Udsynet formidles bjergtagende og overbevisende gennem de fire, Yisraela, Yair, Nathan og Assaf, og i løbet af romanen vokser vores hovedpersoner gennem hver deres krise og ind i en ny udvikling.

Livets gang i Lidenlund – denne gang i Israel.
Simon Kudrischoff

Oversat af Niels Lyngsø

240 sider

Aronsen

Udgivet: Juni 2011

Birte Strandby