Spændingsbog for børn der har læst i et stykke tid og nu har brug for større udfordringer.

Historien tager et afsæt i et standard søskendeskænderi i et genkendeligt miljø, hvorefter begivenhederne tager fart relativt hurtigt og spændingen holdes gående resten af bogen. Illustrationerne følger teksten i sort/hvid og skaber pauser i en ellers hektisk historie. Der er gode detaljer i både illustrationer og fortælling.

Henrik og Mikkel er to drenge i den alder hvor den ene er begyndt at se efter piger, og den anden endnu ikke er. Henriks storebror har overtalt de to drenge til at fodre og lufte en hund, Rollo, fordi han ikke selv har tid Mikkel er bekymret, for han er ikke tryg ved hunde, men Henrik er ikke bange for noget, heller ikke selv om det er en kamphund, der er tæt beslægtet med hunde der er forbudte i Danmark.

De fodrer hunden, og Henrik beslutter at de lige kan gå en tur med den hen for at købe slik. Mens han er inde i forretningen, bliver hunden stjålet. Det eneste spor de har, er et logo på siden af en bil, men de finder frem til adressen, og det viser sig, at Rollo ikke er den eneste hund på matriklen. Der er gang i noget med hundeslagsmål og væddemål, og en af de andre hunde er et veritabelt vilddyr. Henrik og Mikkel må bruge list for at få fat i Rollo. De bliver opdaget, og spændingen når uventede højder, men det viser sig, at Mikkel godt kan være modig, når det er strengt nødvendigt.

Ulla Rasmussen

Illustreret af Lasse B. Weinreich

63 sider

Carlsens stribede – lix 22

Udgivet: 2013

Birte Strandby