Ungdomsromaner om homoseksuel forelskelse er en genre i vækst. I 2008 udkom blandt andet Wonderboy og Body Tactics (bogvægten.dk), af henholdsvis Angel T. Kirkegaard og Bente Clod.

Vi følger på skift Daniels og Simons synsvinkler. Simon har boet to år i Jylland, og omtales af kammeraterne som ’jyden’, uagtet han er københavner. Simon sørger stadigt over Rebekka, som han slog op med for to år siden. Daniel er homoseksuel og kommet så langt, at det ikke giver ham problemer. Hans bedste ven er Mette, hvilket samtidigt udgør en praktisk alibi, når seksualiteten ikke lige skal bruges til provokationer.

Forelskelsen kommer snigende for begge de unge, og Simon er ikke så meget længere tid om at erkende den end Daniel men noget mere chokeret over, at denne nye genstand for forelskelse er af samme køn. Det bliver en erkendelse der koster, men han når at nyde det, inden Rebekka pludseligt dukker op igen, klar til at genoptage forholdet. Simon ånder lettet op, slut med de forvirrede følelser, Rebekka er tilbage. Helt så enkelt er det naturligvis ikke.

Det er en sød fortælling om ung usikkerhed. Kærlighedsscenerne er varme og inspirerede, mens troværdigheden er lidt periodisk i resten af bogen, blandt andet omtales et band som:
En flok langhårede fyre, som spiller sindssygt højt. Hvilket alt andet lige lyder mere som en forældrekommentar.

I princippet er der ikke den store forskel fra eksempelvis romanen Wonderboy. Sproget er knap så gennemført som i Henrik List’: ‘Kære fucking dagbog’. Personerne er dog heller ikke en modreaktion til det etablerede, og emnet er først og fremmest ung kærlighed.

Birte Strandby

Hovedet I skyerne
Forfatter: Caroline Ørsum

176 sider
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 14.05.2009