29 år og ude af stand til at finde en kæreste, et af den moderne kvindes helt store problemer har ramt Ellie. Hun har hjælpsomme venner der får hende i gang med lovende datingsider og kaster sig ud i kampen. Den første date får Ellie ødelagt, inden hun nogensinde møder manden. De følgende er heller ikke uproblematiske.

Stilmæssigt ligger romanen et sted mellem Bridget Jones, Nynne og Bitterfissen Bethany – især det saftigt krydrede sprog minder om sidstnævnte. Hot Mess er samtidigt mere rå, betydeligt skæggere, og singlekvindens ulideligt vanskelige tilværelse beskrives med nye maleriske metaforer.

I romanens første del kan man nyde Ellies let klodsede frembusen og hendes eventyr, men senere dukker en trist historie om et dødsfald og nogle udadreagerende knudemennesker op.

En ting er singlelivet, men også forbindelserne til venner og familie trænger til en afklaring. Og er ham den lækre roommate potentielt kærestemateriale eller bare et dumt svin?

Interessante sidehistorier højner underholdningsniveauet. Eksempelvis er der kollega Maddie der sammen med sin kæreste gennem mange år adopterer en hund, som de er ved at kvæle i omsorg. Ellies far fylder tres og vil gerne begynde at date igen. Samtidigt skriver han på en roman om en usædvanligt tiltrækkende mand på tres, der virker som en magnet på smukke kvinder. Et nyt bekendtskab, spændende Svetlana, nærmest stalker ham og sender ham små gaver, chokolade, en lamborghini, en helikopter, og de snaver midt i byggemarkedet, netop snaver – den vordende forfatter har nogle opsigtsvækkende stilbrud, og synes man historien er lidt tynd, så kan man dyrke de sproglige udfoldelser.

Hot Mess

Lucy Vine

Oversat af Elisabeth Kiertzner

272 sider

Flamingo

Udgivet: 2018

Birte Strandby