Trængte børn og deres forældre

Hollys mor har tre ting, hun vil fortælle Holly til aftensmaden, en for hver ret:

Avocado med salt og citron: Du skal være storesøster

Pizza (min livret): Far flytter

Is med smeltet chokoladesovs: Du må gerne få det akvarium, som du altid har ønsket dig.

I princippet er det enkelt, men for Holly er det ikke helt overskueligt. Hendes far vil gerne adoptere hende, men i virkeligheden er hun donorbarn og slet ikke hans. Hendes mor har mødt en ny mand, og det er hans baby, hun venter.

Nedpakningen af lejligheden og delingen af indboet går stille og roligt, begge forældre opfører sig voksent. Men for Holly er livet blevet meget kompliceret. Vil mor flytte sammen med den nye mand, og hvad hvis Holly ikke kan lide den nye baby?

Hollys far planlægger at rejse væk et stykke tid. Det får Holly til at føle sig endnu mere fortabt.

Hun har gode veninder, og så er hun lidt forelsket i Tau, som ganske vist hænger ud med en anden pige. I skolen går det ikke så dårligt, men udviklingen på hjemmefronten og fars bortrejse er tæt på at ødelægge alt for Holly. Forældrene tænker på Holly, men de tænker først og fremmest på sig selv, og først da Holly er kommet uhyggeligt langt ud, vågner forældrene og kommer i tanker om, hvor deres førsteprioritet burde ligge.

Holly er jeg-fortæller, og trods hendes unge alder lykkes det hende at beskrive præcist hvor det gør ondt: Men der er ingen regler for, hvordan man skal dræbe fisk. Nogle mener, at det er fordi fisk ikke har så høj bambi-faktor. En bambi-faktor fortæller, hvor nuttet man er.

Hollys hav giver et godt billede af, hvad der gør skilsmissen farlig for barnet. Det er en god bog for dem der har oplevet skilsmisse – og for deres forældre.

Hollys hav

Lone Elmstedt Bildt

128 sider

Målgruppe: 11+

Høst & Søn

Udgivet: 11.10.2019

Birte Strandby