Fortsættelsen til Havets tåre fra 2013 om Lejla der er dansk teenager og forelsket i havmanden Seth.

Efter en dramatisk tid som havfrue er Lejla tilbage på landjorden, sammen med veninderne og sine forældre, der er fraskilte men opfører sig som nyforelskede.
Pludseligt oplever Lejla i et syn, at Seth er i fare, og ved hjælp af en magisk perle forvandler Lejla sig til havfrue for at finde sin elskede. Seth har den samme oplevelse om Lejla, og de to må gennem en del fortrædeligheder for at finde hinanden igen.

Fantasy er generelt en spændende genre, fordi fantasy forfattere opfinder nye universer med inspiration fra de gamle. Som hovedpersonerne i H. C. Andersens Historien om en Moder og Den lille Havfrue, der køber muligheder for henholdsvis hår, øjne og stemme, så kan Lejla handle med sin stemme. En sirene kan bruge den, men hun er desværre ikke til at stole på og fanger i stedet Lejla, der er lige ved at dø. Heldigvis har hun telepatisk kontakt med Seth, og de to unge ender med at finde hinanden. Sirenen har skikkelse efter de rigtige sirener, dem i Odysseus og måske Lorelei, men i modsætning til Lejla kan hun kun ånde over vandet.

De nye universer er som nævnt et af fantasy genrens stærkeste træk, og også de evner som hovedpersonerne har. Seth er eksempelvis drømmefanger. Selve historien er temmelig banal og set mange, mange gange før: To unge elskende kan ikke få hinanden og må gå grueligt meget igennem. Det kan være fint nok, men bliver her en anelse langtrukkent.

Hjertets kald

Camilla Wandahl

128 sider
Forum
Udgivet: 30.05.2014
Fås også som e-bog

Birte Strandby