I 1962 sætter Odd fra Østtyskland sin kajak i vandet med kurs mod Danmark. Her møder han Ruth, og de får børnene Thomas og Anne. Odd er læge, og han er far. En dag finder man hans tøj på stranden, der hvor han normalt svømmer, men han dukker ikke op igen. Der tales om selvmord. Ruth begynder at drikke. Det er fortiden.

I nutiden har Thomas fået en familie, og han har netop overlevet en kræftsygdom. Søsteren Anne bor i München og lever det glade liv; hun underviser, og har forskellige elskere. Det vil sige for tiden har hendes skole ikke timer til hende, og hendes elskers kone synes hun skal finde sig en anden mand. Da læseren møder hende, vågner hun i en fremmed seng og kan ikke huske, hvordan hun er havnet der. Hjemme i Danmark er Thomas forsvundet, og hans datter beder Anne om at finde ham igen.

Anne tager til Danmark. Det tager ikke lang tid at finde Thomas og sammen kører de to søskende af sted med deres mors urne i bagagerummet for at finde ud af, hvad der skete med deres far. Der venter dem nogle overraskelser, men også muligheden for at forlige sig med fortiden.

Hjemve er udmærket skrevet, der er nogle tilpas absurde scener der fastholder læserens interesse, men selve temaet med at man skal have styr på fortiden for at få ro i nutiden er ikke specielt ophidsende. Thomas og Anne skiftes til at berette. Det giver fin fortællerytme, men selv tilsætningen af overtro tilfører hverken wauw eller vibe til romanen.

Louise Kringelbach

Hjemve

202 sider

Turbine

Udgivet: 14.09.2017

Birte Strandby