Hjælpsomme Ludvig er en hund, en smuk hund med den rigtige pels og den rigtige størrelse. Ludvig bor sammen med sine yndlingsmennesker i nærheden af en havn. Ludvig huserer dagligt på havnen for at hjælpe mennesker med problemer.. Det er ikke altid, folk opfatter Ludvigs løsning af problemerne, som den de selv ville have valgt. Ludvig fanger damens frikadelle, da hun taber den. Men leverer han den tilbage, og ville damen overhovedet være taknemmelig, hvis han gjorde?

På samme måde hjælper Ludvig en lille pige, der taber sin iskugle og en dreng der sparker fodbolden væk. Ludvig har en virkelig travl dag, men der er en gang, hvor hans hjælp er uvurderlig.

Fine helsides illustrationer der viser gode billeder af hjælpsomme Ludvig i aktion. Man kan se, hvor blød Ludvig er, og vi får et indtryk af de mange, som Ludvig hjælper. Desuden får vi et lille overblik over havnen. Illustrationerne har få detaljer, og de fleste vil være genkendelige for den treårige, der sikkert vil synes, at Ludvig er sjov men måske ikke super velopdragen.

Bagerst i bogen er der spørgsmål: Er der nogen, du gerne vil hjælpe? Hvem hjælper dig, hvis du har brug for hjælp? Børn er gode til at filosofere, og her er mulighed for filosofi og refleksion for de yngste.

Small Talk – Big Questions 

Til fremme af samtalen findes der også en æske Small Talk – Big Questions med spørgsmål i stilen: Hvis du var et dyr, hvilket dyr ville du så være? Hvad er din største interesse? Tror du, der findes rumvæsener? Hvis du kunne ændre noget ved din barndom, hvad skulle det så være? 

Som det fremgår, er målgruppen her lidt ældre end bogens tre – fire årige, men de fleste spørgsmål er interessante for flere aldersgrupper og anbefales til ferieture.

Hjælpsomme Ludvig

Tina Legarth Jacobsen

Annette Wier

Katja Bamberger Bro

32 sider

Focksy Forlag

Udgivet: November 2021

Birte Strandby