Efter en afsluttet opklaring i Natmændene er journalisten Martin tilbage, og som i den tidligere roman er han ved at samle op på sit ægteskab og sit familieliv. For at kunne tilbringe mere tid sammen med familien beslutter han sig for at blive selvstændig, herunder fortsat tage imod opgaver fra Vejdirektoratet. Trods alle de bedste intentioner er han ikke ret god i rollen som familiefar, men hans kone og børn anerkender hans bestræbelser, og måske får han chancen for indtage rollen igen.

Mariana forsker i flåter ude i en skov. En dage hører hun en mærkelig lyd under den skurvogn, hvor hun holder til, og hun finder en tre måneder gammel baby – af romaslægt som hun selv. Det sætter skub i politiet, og man finder liget af en kvinde der har født for ikke så længe siden. Hun er blevet grusomt tortureret, og obduktionen er lige ved at sende retsmedicineren på tidlig pension. Sporene fører tilbage til krigen i Bosnien og til en serbisk morder, som Martin tidligere har ledt efter.

Martin og Mariana får kontakt til nogle serbere, der var øjenvidner under krigen, men deres nysgerrighed forbliver ikke hemmelig. Deres modstandere ved hvor og hvordan, de kan rammes hårdest, de ved noget om elektronisk overvågning, og hvis Martin havde kendt konsekvenserne, havde han nok ikke opsagt sit job i Vejdirektoratet.

‘Hittebarn’ er endnu mere uhyggelig end ‘Natmændene’, dramatikken og blodsudgydelserne voldsommere og mere ondskabsfulde. Både Mariana og Martin er ægte mennesker med fejl og mangler, og især Martin virker overbevisende kluntet, når han forsøger at fokusere på sin familie. Det giver ekstra kant til krimien, at han er far til en autistisk søn, der har styr på sporingsenheder og farens færden. 

Synsvinklen skifter mellem Mariana og Martin, og handlingen holder et pænt tempo. Sammen med ‘Natmændene’ kunne det blive begyndelsen på en fin tv-serie.

Hittebarn

[Skadedyr 2]

Thomas Bjerg

308 sider

Hoff & Poulsen

Udgivet: 30.06.2022

Birte Strandby