Hanne Hundige er en gæv og fantasifuld pige i børnehaveklassealderen. Hun er enebarn, med hjemmearbejdende far og udearbejdende mor. Hun er vild med prinsesser, elsker at tegne og male, og hendes forældre gør meget for at sætte hende i centrum. I den ene historie får hun to hundehvalpe, i den anden en hest.

Bogen er skrevet i en umiddelbar, humoristisk tone,og der er lagt op til skæg og ballade. Mormor er bingo-opråber og slår store prutter for underholdningens skyld, far danser rundt og laver sjov, og naboerne er søde men lidt småborgerlige. Den første historie  starter med action for fulde gardiner, men historierne taber pusten undervejs og er ved at gå helt i stå i den tredje historie. Der er sproglige finurligheder og ideer nok, men det er som om ideerne ikke er gennemarbejdede, som om sætningerne er skrevet ned, straks de er tænkt. Pointerne har ikke kvalitet, og vil gå hen over hovedet på børn i målgruppen, og humoren er for plat til de fleste voksne.

Historierne om Hanne Hundige er et forsøg på at skrive litteratur for børn mellem 4-8 år, skriver Carlsen Forlag. Jeg synes ikke det er lykkedes godt at ramme den målgruppe. Historierne er udgivet før, i tre adskilte bøger i 2001-2003, og udgives altså nu i en samlet udgave. Guderne må vide hvorfor.

Historierne om Hanne Hundige

Tomas Lagermand Lundme

Illustreret af Thomas Hjorthaab

92 sider

Forlaget Carlsen

Udkommet 20.februar 2019

Maibritt Lindblad