Roman om den mærkelige Q, der lever og ånder for opfindelser og nye projekter. Det er en hyggelig og opbyggelig beretning om end noget sindrig og omstændelig i sin gengivelse af handlingen.

Hovedpersonen, jeg-fortælleren, er nyhedsjournalist på en tv-station. Hovedpersonen møder den karakteristiske Q første gang, da denne arbejder på en evighedsmaskine, der kører på kosmisk energi. En del af Qs argumentation for evighedsmaskinens funktion går på, at man jo heller ikke kunne se elektriciteten eller atomkraften men alligevel kunne fastslå tilstedeværelsen af de omtalte energier.

Senere møder hovedpersonen igen Q med de mange ideer og det højtravende sprog, og også dennes undselige mor og hans far der er smed. De har sammen gang i et eksperiment med et cykelhjul, der angiveligt skal skabe mere energi, end der bliver puttet ind i det. Senere overrasker han ved at råde over den første danske bil, der bruger raps som brændstof. Vores hovedperson trækker Q ind som konsulent på tv-optagelser om alternativ energi ude i landet, og de falder over teorier om de gamle egypteres brug af elektricitet. Teorier der ligner dem schweizeren Erich von Däniken luftede i slutningen af tresserne.
Senere går hovedpersonen i kompagniskab med Q og dennes far og kusine, og sammen skaber de en virksomhed, der sælger kildevand, og de opretter en fond, True Trust, der blandt andet benyttes til at bidrage økonomisk til Udkantslandet, Den rådne Banan. Det giver dem forskellige vanskeligheder med blandt andet medierne, der beskylder dem for at skabe økonomisk ustabilitet, og skønt deres intentioner er de bedste, ender den lille gruppe i retten.

John Carlsen
168 sider
mellemgaard
Udgivet: 08.01.2014