Sophie overlevede bind 1. Hun havde held til at dræbe den dæmon, der truede skolen, og fandt ved samme lejlighed ud af, at hun selv var dæmon med stærke kræfter. I bind 2 træffer hun så langt om længe sin far, som har glimret ved sit fravær de første 17 år af Sophies liv. Han er formand for Rådet – den øverste myndighed i den magiske verden, og det er hensigten, at Sophie skal overtage den post engang. Men endnu har hun store vanskeligheder med at styre sine kræfter, når hun vil materialisere en blyant, vælter blyanter frem, når hun vil skubbe folk blidt til side, smadres de mod nærmeste mur.
Smukke Archer er forsvundet og der går rygter om, at han har sluttet sig til Øjet – en gruppe mennesker der med stor effektivitet bekæmper væsener.
Sophies far tager til England sammen med Sophie og vampyren Jenna samt Hex-Hall-forvalteren Cal. Trods dæmoni og magi er Sophie stadig en teenager, der er forelsket i Archer, hvilket griber forstyrrende ind i kampen mod Øjet.

Romanen kan som den foregående betegnes som fantasy for romantiske teenagepiger. Denne nye verden rummer ikke flere eller anderledes væsener end mange andre fantasy romaner, og hvis man laver gradueringer inden for denne type litteratur hører Hex Hall til de lettest tilgængelige både med hensyn til, hvor let det er at sætte sig ind i fantasy verdenens funktioner og regler – der ikke er så vældig meget anderledes end menneskeverdenen – og hvad angår sproget der jo bedrives af en ukompliceret syttenårig. Underholdningen slutter med en kamp og en cliffhanger.

Rachel Hawkins
Hex Hall – Dæmonglas – Bind II
Oversat af Marie Møller Jensen
304 sider
Tellerup
Udgivet: 2011

Birte Strandby