“Hallo menneske,” siger Bedste “Tag det roligt, eller jeg slipper børnene løs!”

I blåt og orange og lækkert layout får vi fortællingen om en fantastisk weekend hos en fantastisk bedstemor. Bedste kommer en gang om året for at hente børnene i skrammelbussen og køre dem på weekend til Kæmpens hus ude i skoven.

Her oplever de naturen og friheden til at klatre, svømme og sidde på husets tag og se på månen sammen med Bedste. Det er en vildere, farligere og mere udfordrende verden, og Bedste fortæller historier så uhyggelige, at hun næsten selv bliver bange. Til morgenmad får de tudsesuppe, ormemarmelade og rottepostej.

Ungerne har store oplevelser, og Pusling, fortælleren, viser sig at være en lille smule modigere, end han selv troede. Børnene møder Helga med de grønne tænder der sælger is, og de møder hr. Skiltesen, der beder dem om at være lidt mere stille end sidste år og kun gå på de lige stier, for ellers bliver skoven skæv.

Bedste minder om en ældre udgave af Pippi Langstrømpe: en billet til en verden med andre regler og andre oplevelser. Hun interesserer sig ikke for, om ungerne har rene sokker, hun sparker til fantasien og de vilde lege, og hun ligger ikke under for autoriteter.

Som tegningerne er teksten også i blåt og orange, og der leges med typografien, der ligesom Bedste skiller sig ud fra det standardiserede og er anderledes. Bogen giver et dynamisk, lykkeligt indtryk, og man kunne ønske for alle børn, at de må prøve den form for frigørelse fra hverdage med skærme og stillesidden.

Her vogter Bedste

Stefan Boonen

Illustreret af Melvin

Oversat af Jacob Wisby

88 sider

Forlæns

Udgivet: 2018

Birte Strandby