17-årige George går i highschool. Hun bor i denne lille sære by, hvor alle ved alt om hinanden, og hvor man altid har de samme venner.

Livet er egentligt godt. George fester med vennerne, og hun har udsigt til at komme ind på et godt universitet. Indtil verden bryder sammen Hendes far mister en fod, måske sit arbejde, økonomien bliver usikker, og George har ikke længe udsigt til automatisk at komme på universitetet. Hun bliver uvenner med sin bedste veninde, og det deler hele flokken. Desuden møder hun Francis, der er ny betjent i byen og tolv år ældre end hende. Forholdet er ulovligt fra begyndelsen, fordi George ikke er myndig, men hun falder hårdt, samtidigt med at hun forsøger at undgå ham. Francis er bekymret på grund af Georges alder og beslutter sig for at stoppe forholdet. George er knust, men det bliver ikke den sidste katastrofe i hendes liv.

George er fortælleren, og gennem hende får vi et billede af den byen og dens specielle mennesker. Der er gamle Rupert der bor alene sammen med sin gris, der i øvrigt opfører sig som en hund. Der er Georges forældre, hendes far der kæmper med sit nye handicap og sin gamle status. Humor og kærlighed præger Georges gengivelse af livet i den lille by. Varmest er kærligheden til Francis, der er fast besluttet på at gøre sin pligt som betjent, også når det gælder om at redde en druknende mand op af et iskoldt hav.

Trods de sjove betroelser om livet og kærligheden fra den observante teenager er romanen rigeligt lang. Der er mange gode scener, men læseren inviteres ikke rigtigt ind i romanen.

Her så langt væk

Hadley Dyer

Overat af Randi Bjerre Høring

334 sider

Høst & Søn

Udgivet: 29.01.2019

Birte Strandby