Helle er en rigtig taber. Hun er i kløerne på jobcentret, og skønt hun er en dygtig slagter,  ender hun i en børnehave, hvor hun efter nogle slemme uheld udstilles som hadeobjekt – i fjernsynet. Fogeden møder op i hendes hjem og fortæller, at huslejen skal falde i løbet af en uge, og hendes 18-årige datter forlader hjemmet i vrede over, at Helle har brugt hendes opsparing.

Således underskudsramt må Helle rejse fra Næstved til Nykøbing Falster for at tiltræde et et anvist job som pedelassistent på det lokale hospital. Det går ikke godt. Helles nye chef er mandschauvinist, og Helle kan simpelthen ikke lade være med at fortælle, hvad hun mener om ham. På vejen ud af sygehuset render Helle ind i en gruppe pensionister der har været involveret i et trafikuheld. I farten bliver hun taget for reservelæge, og med sin baggrund – slagteruddannelsen og en tid på dyrlægestudiet – kan hun faktisk hjælpe, og dagen får en lykkeligere slutning end forventet.

I hælene på den tiltrækkende læge Stefan og fuldt ud i stand til at assistere ham ved operationerne opdager Helle nye sider af sig selv. Det går fantastisk, og hvis hun lige kan få fikset, at hendes lægenavneskilt også bliver forbundet med en passende lønkonto, så er lægerollen vejen frem. Helle har fundet sit nye liv. Men ingen herlighed varer evigt.

Sjov og underholdende – til tider dramatisk – karrikatur af vores verden og dens skøre mennesker både computernørden der afsoner med fodlænke, elskeren med hævnmotivet og Helle, der bare gerne vil være noget/nogen.

Den kvindelige midaldrende taber er relativt ny i litteraturen, men der findes også Happy Family og Happy Ending af Anne-Sophie Lunding-Sørensen – om Elvira, kontanthjælpsmodtager på 148 kilo og af behandlingsDanmark dømt til et liv i taberklassen. Men som Helle så viser Elvira sig at have uendeligt overskud og en del gode ideer, når det kommer til overlevelse.

Helle er en interessant figur med tons af uudnyttede ressourcer, og det er helt fint, at der kommer to bind mere om hende.

Helle Erobreren

Anders Morgenthaler Marie Louise Tüxen

280 sider

Gyldendal

Udgivet 11.04.2019

Birte Strandby