I Haremmet er der gået et år siden vi i Uglens genkomst (se bogvægten.dk) forlod den dværgen og hofnarren Pez, hærchefen Lazar og den skønne Ana i sultan Boaz’ harem. Sultanes mor og haremmets herskerinde, Herezah, og chefeunukken Salmeo intrigerer på livet løs mod Ana. De er bange for at miste deres magt, hvis Boaz gør alvor af at ophøje 16-årige Ana til førstehustru, så der bliver smedet dødsensfarlige rænker for at lokke Ana til at foretage endnu et flugtforsøg som uværgerligt vil føre til den obgliatorisk dødsstraf: Drukning i floden i en fløjlssæk – faktisk en meget mild dødsstraf i forhold til Percherons bødlers ellers meget mere farverige og smertefulde aflivningsmetoder.

Samtidig er gudernes krig om magten og menneskes sjæle ved at komme godt op i omdrejninger. Den magtfulde dæmon Maliz, der har overtaget storvesiren Tariqs krop, vil endnu en gang knuse den gode gudinde Lyana og hendes guddommelige hjælpere i den evigt tilbagevendende strid mellem det gode og det onde.

Lyana vil manifestere sig i Anas skikkelse og dværgen Pez bliver hendes udsending Iridor, der kan forvandle sig til en hvid ugle. I de foregående årtusinder har den næsten uovervindelige Maliz vundet alle konfrontationerne med Lyana, men denne gang – i denne rekarnation – mener de gode at have en chanse for at overliste dæmonen. Om det er Lazar, der i virkeligheden er prins og tronfølger til nabolandet, eller en af reinkarnationerne som er den ukendte joker i den guddommelige kamp ved vores helte ikke, men de håber at jokeren kan blive det es i ærmet, som kan afgøre kampen.

Indtil nu er de gode dog bagud på point. Maliz spiller dygtigt med i paladsets magtintriger og får ram på en af Lyanas hjælpere og bogen slutter på den stejleste cliffhanger med bødlerne parat til at udføre deres skånselsløse job. Der skal nok blive gnasket negle indtil sidste bind udkommer.

Haremmet
Percheron-sagaen 3
Forfatter: Fiona McIntosh

Oversættelse: Bjarne Skovlund
266 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: 2009
Jan Vandall