”Pausen i denne bog er en helt særlig pause. Det er en pause med indhold. En pause hvor du får overblik og klarhed over dig selv…” således indledes de 84 sider om kunsten at holde en pause. Med bogen følger en CD, der kan hjælpe til det fulde udbytte. CD”en er inddelt i otte skæringer blandt andet Velvære, Initiativ, Inspiration.

Den indholdsfattige tekst om selve pausen krydres med historier fra personer, fra det virkelige liv, der forklarer hvordan de efter en periode, hvor det har været svært at sige fra, har lært at holde pause, og hvad det konkrete udbytte heraf var. Desuden er der spørgsmål, læseren kan stille sig selv – med plads til at skrive svaret – for eksempel: Hvad betyder planlægning for mig? eller Hvordan vil jeg gerne have det?

Layoutet er varieret, skriften stor, og der er enkelte, fremragende farvebilleder. Alt i alt udstråler bogen et lix-tal på niveau med en bog beregnet for børn fra 4 til 6 år, altså tilgængelighed, og det skuffer heller ikke. Desværre kniber det med konkret information. Vi får eksempelvis at vide, at Susie arbejder for meget, har svært ved at sige nej til arbejdsopgaver, og endelig hvordan hun neddrosler, ændrer sin kostplan, dyrker motion, hvorefter hun bliver et nyt og bedre menneske. Godt for Susie, men hvori består nyheden?

Det er ganske interessant at læse, på hvor mange måder en pauses fortræffelige muligheder kan beskrives og anvendes, men generelt sker der ikke noget nyt i denne bog. Det mest fascinerende er layoutet, der skiller sig positivt ud fra mængden.

Forfatter: Anne Windfeldt
84 sider + CD med musik af Jacob Rose Moth
Bazar
Udgivet 2008
Birte Strandby