Første bind af ungdomstrilogi udgør et møde mellem Bibelen og High School Musical tilført et drys Disney-magi udført så fikst, at det kan læses som god underholdning.

Tre engle – Ivy, Gabriel (ja, den Gabriel) og Bethany – sendes ned til jorden for at påvirke disse håbløse mennesker, der har vanskeligheder med at gebærde sig godt og hensigtsmæssigt.

De tre får menneskekroppe og installerer sig i en lille by, hvor de skal begynde at udsende deres gode vibrationer. Gabriel bliver musiklærer på skolen og Bethany bliver elev, mens Ivy først og fremmest dyrker frivilligt arbejde og foreningsliv. For Bethany der er på jorden for første gang er der tilpasningsvanskeligheder, og det er nærmest en selvfølge, at hun forelsker sig skolens mest tiltrækkende dreng og anfører for rugbyholdet, Xavier, og han i hende. Engle er ikke gearet til at tackle menneskelige følelser, men de to unge(?) har en lykkelig tid, indtil Jake dukker op på scenen. Han er prototypen på en skidt karl, og så ser han fantastisk ud og efterstræber Bethany. Han er dæmon og ansat hos Lucifer med henblik på at ødelægge englenes positive indflydelse. Hvorfor det selvsagt ender med det godes kamp mod det onde, og her kommer så Disney ind i billedet.

Historien er banal men præget af overraskende og pudsige situationer, som da Gabriel kaster sig over surfing. Han behøver ikke instruktion men styrer selv bølgerne. Skolemiljøet er af værste tv-serie-type understreget ved årets Prom med uddelingen af prisen for Bedste Hår og Bedste Slips. Et underholdende sammenrend af moral, religiøsitet, uhygge, fatalisme og ikke mindst humor.

Alexandra Adornetto
Halo
Oversat af Nete Harsberg
448 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 08.04.2011

Birte Strandby