Farce, satire, komik – et blik på Dagens karikerede Danmark med allehånde saksede indslag fra medierne herunder salg af DONG til det amerikanske Gold, Digger og Saxman, TDCs servicesystem: Ring til os, hvis telefonen ikke virker… og en statsminister ved navn Koridan, der vinder over en hammerkaster i Vild med Dans, mens den forrige statsminister scorer stemmer på deltagelse i Paradise Hotel.

Det er omtrent, som hvis nogen havde udgivet materialet fra fem middelmådige/gode standuppere eller striben ’og det var Danmark’ af Ekstra Bladets Morten Ingemann i bogform. Spørgsmålet er, om man når et mæthedspunkt, inden man er færdig med de næsten 300 sider.

Det er skarp satire og plump lagkagekomik – det sidste møder vi hos den scoop-søgende journalist Dahlmose, hvis fremfærd henleder tanken på Gøg og Gokke. Men der er også fede referencer som dagbladet, der finansieres af geyser-skejser, og hvis redaktør har besluttet, at hans integritet aldrig må stå i vejen for en god beslutning – om en side ni-pige.

Den herskende elite hyrer underbetalte polske indvandrere til det hårde arbejde – indtil sagen med irakerne i Brorsons Kirke giver mulighed for endnu billigere arbejdskraft, de kører i stærkt forurenende køretøjer og spiser fredede dyr til sammenkomsterne.

Samme elite har en skummel plan: De vil sælge Danmarks godt 2.000 kirker til en vis Silver Lusconi, der har kommercielle hensigter. Journalist Dahlmose kommer på sporet af planen og går gennem mange lidelser for sin research. Kan en dygtig spindoktor redde eliten?

Lidt for plat og lidt for meget og så mangler vi stadigt at høre om en erotisk thriller baseret på finanslovsforhandlingerne.

Halløj på Christiansborg

Morten & Søren Ellemose
288 sider
Books on Demand
Udgivet: April 2014