Fire små gyserhistorier for børn og en uhyggelig fortæller, der gør sit yderste for at tilhøreren får opbygget et vist skrækniveau, før, under og efter fortællingerne.

Den fremmede handler om en lille gammel dame og hendes kat. Det er et frygteligt uvejr, og pludselig banker det på døren. Katten gemmer sig under sofaen, og den gamle dame bliver mere og mere bange. Lynet slår ned et sted i nærheden, døren går langsomt op, en stor sort skygge kastes ind på gulvet.

I Fuldmåne møder Anton et dyr, måske er det en varulv. Først er den venlig, men kun indtil Anton er tæt nok på den. Så viser det sig, at Anton virkelig er i fare.

Dukken er nok den mest skræmmende af novellerne. Jesper sover i børneværelset sammen med sin lillesøster, Sofie. Han er ked af, at de skal dele værelse, ikke så meget fordi Sofie er irriterende, men fordi Sofies dukke smiler ondskabsfuldt til ham og begynder at kravle over imod ham. Han skriger, mor kommer og tænder lyset, og alt er normalt. Men da mor har sagt godnat, smiler dukken ondskabsfuldt til ham igen.

Den gamle kirkegård handler om en gruppe modige spejdere, der anbringer deres telt på en gammel gravplads. Det kommer der naturligvis ikke noget godt ud af, så det gør de ikke igen. I hvert fald ikke sammen med den spejderleder.

Illustrationerne er i dystert sort/hvid, undtagen mellem novellerne, hvor de er i sort/grå og meget uhyggelige.

Gysene er ret traditionelle men stadigt uhyggelige i lighed med Margot Andreasens Den døde pige og andre gys.

Gys ved bålet

Nina Sahl

Illustreret af Rasmus Jensen

54 sider

Turbine

Udgivet: 30.01.2013

Letlæsning: Lix 13

Birte Strandby