En lille net sag på 1,8 kilo med vægtigt indhold: Bogen rummer for hver film et resumé, en – i mange tilfælde meget udførlig – anmeldelse, år, spilletid, instruktør, klip osv. samt skuespillere – hvor kursiv betyder særlig præstation,
Det er den tredje opdatering af guiden og denne gang omfattes den spritnye Frygtelig lykkelig, og i det særlige afsnit med tv-serier kan man finde Forbrydelsen og Per Flys Forestillingen.

Bagest er en liste over de højest rangerede film – her er Carl Th. Dreyer og Lars von Trier, Bille August og Niels Malmros på de fire førstepladser med Vredens Dag, Breaking the Waves, Pelle Erobreren og Kundskabens Træ, men også Ole Bornedal, Christoffer Boe og andre har markeret sig.

Desuden er der (korte) anmelderbiografier, og her finder vi blandt andre Frederik Dessau, Jens Kistrup, Bo Tao Michaëlis. Herefter er der en liste over særlige Bodil-priser (for eksempel for klipning eller for formidling af film) og allersidst et instruktørindeks.

Det er en særdeles omfattende guide, og trods intens søgen er det svært at finde mangler:
Jeanne d”Arc af Carl Th. Dreyer er ikke medtaget, men da hverken forlæg eller skuespillere er danske, kan det være årsagen. Det samme gælder formodenligt actionfilmen Pistoleros fra 2007? Og Snedronningen fra 2004 kan vel dårligt betegnes som spillefilm.

Ellers er guiden dækkende, og hvis man er bare lidt interesseret i film, er den vildt underholdende. For eksempel er det interessant, at der er rigtigt mange af de gamle film på listen over højtrangerede, herunder Sørensen og Rasmussen med vidunderlige Bodil Ipsen, Jenny og Soldaten med Poul Reichardt og Bodil Kjer og Biskoppen med Ib Schönberg. Fyrrene byder på et væld af spektakulære film, hvorimod halvfjerdserne fremstår som lidt kulturfattige havde det ikke været for Balling og Olsen-banden. Først i halvfemserne kommer der spræl i foretagendet igen, og efter 2000 bugner markedet af bemærkelsesværdige film med kvaliteter af enhver slags fra Oh Happy Day og Brødre til Reconstruction.Haves: Et uundværligt opslagsværk. Ønskes: Samme i transportabelt pocketformat.

Forfatter: Morten Piil

755 sider

Forlag: Gyldendal