Roman om olympisk cykling og menneskene bag guldet. Zoe og Kate er veninder og konkurrenter når det gælder cykling. Zoe har vundet striber af guldmedaljer, mens Kate der muligvis er en bedre cykelrytter oftest er blevet nummer to. Kate har scoret mændenes favorit, Jack, og de har datteren Sophie. Sophie lider af leukæmi, og Kate og Jacks liv består af træning og Sophie – andet er der ikke plads til, og den eneste i familien der har en omgangskreds er Sophie. For Zoe er ensomheden værre, hun har kun træneren og periodisk Kate at læne sig op ad.

Kate og Zoe blev olympiske cykelryttere i en alder af 19, men nu er de 32, og skønt cykling er en af de meget få olympiske sportsgrene, hvor udøvere over 25 reelt har en chance, så ved de, at olympiaden i London 2012 er sidste mulighed for guld – både for dem og for Jack, så de træner alle på livet løs for at varme op til det vigtigste i deres liv, alt imens de filosoferer over, om det nu også er det vigtigste. For Zoe er det afgørende at vinde, og hun er villig til at ofre alt for guldmedaljen, og det gør hun så. Otteårige Sophie er en markant personlighed i romanen. Hun bliver mere og mere syg og kæmper hårdt for at skjule det for forældrene, så de ikke bliver bekymrede.

Velfortalt roman om det der på overfladen ligner en enestående vej til toppen af podiet, men som på bagsiden viser sig at være et valg mellem de størst tænkelige ofre.

Chris Cleave
Oversat af Claus Bech
357 sider
Hr. Ferdinand
Udgivet: 06.09.2012

Birte Strandby