Bille & Bille er et nyt forfatterpar på den danske krimiscane. De springer rask ud i det med lovning på en hel serie med deres heltinde, Thea Vind, en ung videnskabsjournalist ved et netmagasin.
Historien starter i den syriske ørken, da en lille dreng, Issam, finder en guldstatuette af gudinden Ishtar.
Det ville i og for sig være godt nok, men problemet er bare at statuetten via skumle og skurkagtige kanaler ender hos en dansk arkæologiprofesor.
Den gode frøken Vind skal interviewe professoren. Tilfældigvis får hun øje på statuetten og nævner den i sin artikel, hvorefter fanden bryder løs.
Professoren ringer til Thea og er rasende over noget hun har skrevet i artiklen, men inden Thea finder ud af, at det er statuetten, det drejer sig om, bliver professoren likvideret af en profesionel morder. Han forsøger at forplumre en opklaringen af mordet ved at spille racekortet. På væggen over liget står “Død over de vantro”.
Thea føler sig skyldig og vil finde ud af, hvad det var, som fik professoren slået ihjel. Det bliver dog noget mere farligt, end den unge dame havde forestillet sig.
Issam er blevet sendt til sin onkel i Danmark, men morderen finder frem til ham, og sætter ild til på onklens moske.
Thea er stadig ikke blevet afskrækket og følger sporet til Syrien og de arkæologiske udgravninger i den syriske ørken. Undervejs er vi læsere blevet overmåde underholdt om Syriens spændende arkæologi, så det er ikke for meget at kalde bogen for en arkæologisk-krimi, og en interesse for dette emne vil være en god ballast for læserne. Det udvikler sig til en kamp på liv og død med samvittighedsløse og morderiske smuglere og antikvitetstyve, og Thea ender naturligvis i yderste dødsfare og bliver reddet i sidste sekund, som det sig hør og bør i en klassisk krimihistorie. De onde bliver straffet og den gode og kloge, lille dreng får en skilling for udvist godhed. Et godt alternativ til aftenens krimiserier i den fladpandede på væggen.
Forfatter: Bille & Bille
304 sider
Politikens Forlag
Udg.: 02.03.2012
3 glober