Så går jagten igen på den onde troldmand Grindelwald. Det er lykkedes ham at stikke af under en fangetransport, og nu arbejder han på at skabe en elite af fuldblods troldmænd der skal styre hele verden, både den magiske og mugglernes. Samtidigt søger både de gode og de onde efter Credence, som muligvis er fuldblods troldmand.

Newt Scamander er igen hovedpersonen i dramaet der foregår 70 år, før Harry Potter lander på Hogwarts. Newt er beskytter af de magiske væsener, og så er han lidt vild med Tina, som vist også er vild med ham, men ingen af dem kan finde ud af at sige det. Vi møder også en ung Dumbledore og en yngre McGonagall.

Manuskriptet er fyldt med dramatiske scener, magiske væsener og hurtige sceneskift. Det er en klar fordel at have set den første film og være kendt i universet, for der er mange karakterer, og man forventes at kende deres plads, hvem er venner og hvem er fjender, før man begynder læsningen. En del af scenerne stiller også ganske store krav til ens forestillingsevne, men det bliver lettere, når man har læst den første bog.

Filmen har premiere den 15. december, og hovedrollen, Newt, spilles igen af Eddie Redmayn; Jude Law er Dumbledore, og Johnny Depp spiller den onde Grindelwald.

Oversættelsen er fin, som den plejer at være, men det ser ud til at i stedet for at teleportere, er man gået over til at transferere. Muligvis er det hentet fra det engelske transfer, men hvorfor?

Grindelwalds forbrydelser

Fantastiske skabninger 2

J.K. Rowling

Oversat af Hanne Lützen

Filmmanuskriptet

271 sider

Gyldendal

Udgivet: 2018

Birte Strandby