Den meget produktive forfatter Lars Kjædegaard er nu oppe på 22 romaner. Goyas hund er en helstøbt kriminalroman, der sagtens kan læses enkeltstående, selvom den er fjerde bind i Lars Kjædegaards serie om Drabsafdelingens makkerpar Anita Hvid og Thor Belling.
Da New Age-forfatteren Egil Dahl findes myrdet under et arbejdsophold i Spanien, bliver makkerparret splittet op. Hvid flyver til Spanien for at opklare mordet på den mand, som hun anser for sin guru. Belling, der bestemt ikke er tilhænger af New Age ideer, bliver tilbage i Danmark for at fokusere på opklaringen af tre henlagte drab, som gangsteren Lothar Zolle på sit dødsleje indrømmer at stå bag.
Fra hver sin position finder de to politifolk forskellige fascinerende facetter af virkeligheden. Men det er først, da alle de indvolverede personers vidt forskellige opfattelser af sandheden bliver stykket sammen, at mysteriet endeligt kan løses.
Titlen Goyas hund henviser til Francesco de Goyas billede af en frygtsom hund, der ængsteligt skuer op mod den tsunamiagtige, overvældende tomhed, den er omgivet af, og billedet har selvfølgelig en vis betydning for historien.
Kjædegaard har en vidunderlig evne til at skrive, så vi ser handlingen som en film for os.Denne gang bevæger han sig ind under huden, ja helt ind i sindet på de mennesker, der lever i romanens historie.
Goyas hund er et fint stykke håndværk fra en forfatter, der både kan sit kram og har noget på hjerte. Jeg glæder mig til at følge både Hvid & Bellings og ikke mindst Kjædegaards videre udvikling. Det skal blive interessant at se, hvor vidt Kjædegaard når omkring med de 40 romaner om Hvid og Belling, som han har annonceret.
Forfatter: Lars Kjædegaard
268 sider
Forlag: Rosinante
Udg.: 19.10.2012
4 glober
Anmeldt af Bente Andersdatter/bogvægten.dk