Rhea Lemans stykke fra 2012 om magt og psykologi i firmaets ledelse glimrende spillet af de fem ledere og den fælles coach – og smukt garneret med dans og sang – effektfuldt indledt med en stoledans, der klart viser hvad der kommer til at ske. Også sangens muligheder udnyttes nydeligt, da Ernst (Hans Henrik Clemmensen) på coachens ønske om at høre om hans livs øjeblik synger When You’re Smiling.

Tematikken ligner den der fremstilles i filmen Glengarry Glen Ross fra 1992 med blandt andre Jack Lemmon og Al Pacino og i filmen The Company Men fra 2010 med Tommy Lee Jones og Chris Cooper – nemlig kampen om magten, et spil der bliver skånselsløst, når krise og fyring lurer i horisonten.

Junglelovens pludselig opdukken i det civiliserede samfund understreges med fed i et mellemstykke, hvor skuespillerne bærer gorillamasker og opfører sig tilsvarende. De fem herrer og damen spiller deres personlighed til perfektion, lige fra den unge regnskabsmand, der forelsker sig i sin kollega til coachen selv, der rammes hårdt på hjemmefronten. Paw Henriksen er provokerende triumferende, da det går op for ham, at han ikke er på vej til fyring, mens Rolf Hansen glimrende formidler det totale, forfærdelige og pinefulde nederlag. Man kan undre sig over den øverste topledelse, der dukker op på Skype for at fortælle, at der vil ske nedskæringer men i øvrigt nægter at diskutere noget med nogen. Omtrent samme holdning demonstreres i filmen Up in the Air fra 2009 med George Clooney. Men er det sådan, det foregår i virkeligheden?

Alt i alt en meget underholdende, skræmmende og sjov komedie.

Teater

En finanskrisekomedie om topledelse og junglelov

Teatret Svalegangen

Den 13. marts 2015, Svendborg Teater

Medvirkende: Jesper Hyldegaard, Rolf Hansen, Paw Henriksen, Hans Henrik Clemmensen, Asbjørn Agger, Dorthe Hansen Carlsen

Tekst: Rhea Leman

Iscenesættelse: Anne Zacho Søgaard

Scenografi: Thomas Ravnsgård