En smuk, lille evighedskalender, der formentlig lyser af sundhed både på grund af de 365 gode råd til den fysiske og psykiske sundhed og ikke mindst grundet det appetitlige layout i grønne nuancer og de indbydende illustrationer med planter og dyr og husgeråd.

Indholdet har dermed en del at leve op til, og alene det at finde på 365 gode råd til hverdagsbrug er en slags bedrift, hvorfor man da heller ikke falder over guld på alle datoer. Nogle af rådene kendes til hudløshed fra damebladene, for eksempel: Tab dig hurtigere, Hold pause fra computeren, Få de små ting gjort, Lav et dagligt motionsprogram. Enkelte datoer byder på opskrifter: Det er kyndelmisse: Prøv at lave din egen sunde marcipan.

Andre råd gør op med tidligere tiders budskaber: Spis mindre fisk efterfulgt af en forklaring om fedtvæv, der absorberer toksiner, og lidt om fisks indhold af stresshormoner. Og under for eksempel den 6. marts står der: Pas godt på din hjerne efterfulgt af: Brug ikke mobiltelefon eller trådløse telefoner til egentlige samtaler. Mobiltelefonen bør kun bruges til korte beskeder…

Efter de 365 dage er der et afsnit, der handler om blandt andet frie radikaler, stråling fra mobiltelefoner, gensplejsede fødevarer, meditation og restprodukter, dvs. rester, der bliver til overs fra dannelsen eller nedbrydningen af fysiske og/eller kemiske stoffer, som ikke hører hjemme i kroppen.

Efter behageligt besøg i denne pool af selvforkælelse er der til allersidst en kom-ned-på-jorden-bemærkning om, at forfatter og forlag ikke kan drages til ansvar for eventuelle bivirkninger af de gode råd og ej heller for ukorrekte informationer.

Charlotte Bech
152 sider
Documentas
Udkommet: 22.01.2009

Birte Strandby