Verden set fra 14-årige Gieles’ vinkel. Gieles bor med sin far og farbror i et hus tæt ved en flyveplads. Hans far sørger for, at gæssene holder sig væk fra banerne, og Gieles selv er interesseret i flyvning – og gæs. Hans helt er kaptajn Sullenberger, den pilot der den 15. januar 2009 nødlandede sin flyvemaskine på Hudsonfloden, efter at maskinen havde haft sammenstød med en flok gæs. Og med hensyn til gæs så prøver Gieles utrætteligt at opdrage sine egne gæs, der nok anerkender ham som flokleder men ikke hører efter, hvad han siger.

Gieles er ensom og savner sin mor, der uafladeligt befinder sig på rejse i Afrika som nødhjælpsarbejder. Hun skriver varme og hjertelige breve til Gieles uden at engagere sig i hans tilværelse.

For at få sin mor til at vende tilbage fra Afrika, lægger Gieles en plan der med brug af gæs og hjælp fra journalisten Super Waling skal få hende til at opdage sin søn

Midt i Gieles klartskuende oplevelser af hverdagen er også Walings fortælling om sine forfædre, om Ide der stikker af med den kun femtenårige Sophia. Sophia er moden og har forlængst planlagt både sin og Ides fremtid. Men ikke alt går efter planerne, og Sophia ender med at stå alene med en nyfødt datter, uden mand og uden penge. Hun klarer sig, men hendes tiptipoldebarn Super Waling lever med et ødelæggende stykke historie – en arv fra forældrene.

Gieles er autentisk i sin ensomhed, sin vågnende interesse for piger og sin periodisk store voksenhed. Walings figur virker mindre velkendt og mere tragisk.

Glideflugt

Anne-Gine Goemans

Oversat af Lise Bøgh-Sørensen og Gudrun Gilhuis-Glenthøj

418 sider

Turbine

Udgivet: 30.01.2015

Birte Strandby