Gift er en tankevækkende roman om jagten på det perfekte liv.
Gift: Den dobbelte betydning af ordet er fed titel til denne roman.
I Gift følger man Dicte. Dicte nærmer sig de 30 år, og hun har fundet sin helt store kærlighed og går fanatisk op i alt skal være perfekt til hendes kommende bryllup.

Dictes kæreste, Adam, elsker hende så højt, at han ønsker hun skal have alt, hvad hun ønsker sig til deres kommende bryllup, hvilket hun bestemt er klar over og virkelig forstår at udnytte.
Som læser sidder jeg som kvinde og får helt ondt af hendes mand Adam, og tænkte gang på gang mens jeg læste den ”så gå dog fra hende” og ”hvor er hun overfladisk/for meget”.
Samtidig er jeg ikke i tvivl om hvor mange kvinder, der sikkert bliver som hende, det man kalder en ”bridezilla”

Gift er en roman der sætter fokus på, hvad der egentlig er essentielt når man skal giftes: Brylluppet (facaden) eller kærligheden mellem to mennesker.
Den er meget let læselig, og forfatteren formår at at skrive på en måde, så man som læser føler, at man lærer personerne i historien at kende.

Som læser blev jeg grebet af at finde ud af hvor langt Dicte ”kører” den, og hvor meget Adam vil finde sig i og kunne næsten ikke lægge den fra mig igen.

Ønsker en kvinde et rigtigt prinsessebryllup, kunne Gift måske få én på andre tanker, og revurdere hvad der er det vigtigste, drømmebrylluppet eller drømmemanden.
For at finde ud af om Dicte både får sit drømmebryllup og sin drømmemand, må du læse romanen.
Forfatter: Sarah Engell
219 sider
Forlag: Mellemgaard
Udg.: 10.06.2011

Lina Vandall