Nu nærmer sig hjerternes fest og her er en bog, der oven i købet hedder Gaven, så den må være som skabt til at smide under træet.

Gaven er en lidt mærkelig bog, forstået på den facon, at den præsenterer nogle gamle sandheder på en let fattelig og appetitlig måde, men det er så hele projektet.

Gaven er især en gave til mennesker der er kørt trætte i deres arbejdsliv og deres privatliv. Den handler om, hvordan man lever i nuet, bruger fortiden konstruktivt og lærer af sine fejl, og hvordan man bedst kan planlægge fremtiden. Hvis man begejstres mest over ikke-planlagte fremtider, er det ikke denne bog, man skal læse.

Bogen handler om Bill, der til arbejds-udslidte Liz fortæller historien om drengen der får hjælp til at finde Gaven af en gammel mand – en vis gammel mand.

Det er en udmærket historie, og den kan nok bidrage til at stoppe op og overveje næste skridt, hvilket vi vel alle kunne have brug for af og til. Til gengæld er der ikke så meget mere at komme efter. De i bogen nævnte mantraer er set en del gange før, og ikke så få populære management-bøger i den lette genre berører emnet. I 1980’erne udgav amerikaneren Gail Sheehy bøgerne Overgange og Stifindere – de er længere og omhandler alene kvinder på skillevejene, men emnet er stort set det samme: Den sikre vej til et lykkeligt liv. Det forsonende ved den type bøger er naturligvis, at de altid styrer uden om materialismen og satser på de menneskelige ressourcer. Så god som en Dr. Phil i pocketformat.

Forfatter: Spencer Johnson

Oversat af Michael Kold

92 sider

Forlag: Abundance