Hvis man er en af dem der fascineres af seriemordere, så byder denne thriller på adskillige af dem – og de er virkelig skræmmende. Den ene, Billy, fascinerer på grund af sin høje begavelse, som han anvender effektivt på at jage ofre og snyde politiet i lighed med Hannibal Lecter fra Ondskabens øjne. Billy adskiller sig fra Hannibal derved, at han har en søn, hvis opdragelse han går højt op i. Det har givet sønnen, Jazz, en enestående indsigt i tankegangen hos seriemordere, så han i en alder af 17 kan bistå politiet i jagten på sådanne. Det giver selvsagt også problemer, at ens far er seriemorder, og en af mange udfordringer for Jazz er kampen for at lægge afstand til den fædrene arv.

Heldigvis har Jazz både en kvik kæreste, en god ven og en del sund fornuft, men han mener selv, at verden vil blive bedre, hvis Billy bliver fundet og dræbt. Samtidigt jager politiet Hat-Dog morderen, der tydeligvis er inspireret af Billy – og ikke bare inspireret viser det sig.

Thrilleren bugner af lig, gode plot og intrigerende problemstillinger for Jazz og hans kæreste. Persontegningen er særlig interessant, personlighederne troværdige med en glimrende profilering af Billy, mens Jazz’ gode ven er særdeles overbevisende som hormonstyret 17-årig, hvis ordforråd nødigt bevæger sig over bæltestedet.

Jazz tager til New York for at hjælpe politiet. Imens modtager hans kæreste anonyme men let familiære henvendelser fra en, der måske er Billy. Der er optræk til, at nok en morder kommer på banen, og nogle mord er måske udtryk for to seriemorderes indbyrdes konkurrence.

Anmeldelse af Hunt Killers 3

Game – Hunt Killers 2

Barry Lyga

Oversat af Johnnie McCoy

456 sider

Høst & søn

Udgivet: November 2014

Birte Strandby