Om menneskets veje og vildveje samt deres besynderlige bevæggrunde til at anbringe sig i indviklede situationer. Romanen er mundret fortalt og hurtigt læst, men efterlader sig ikke de helt store spor. Der er mange overflødige detaljer, og for en enkelt karakters vedkommende, sang-eleven Ida med den smukke stemme, er hensigt og funktion ikke indlysende.

Morten er stolt operasanger med få engagementer, Camilla er kvinden i hans liv. Hun er farmaceut og lader sig skille fra succesrige Victor og flytter sammen med Morten med den ustabile indtægt. De er relativt lykkelige, dem og så den hund de først passer og siden overtager fra Victor, der ikke kan have den på grund af sine mange rejser.
Men Victor vender tilbage. Han har fået en svulst i hjernen og vil gerne flytte ind hos Camilla og Morten for at tilbringe sin sidste tid i familiære omgivelser. Hunden er umiddelbart den eneste, der elsker den løsning, men Victor flytter ind, og hans mange penge bidrager da også væsentligt til familiens underhold. Den besynderlige ménage-à-trois skaber murren i krogene, og Victor afsløres senere som en svindler, der blot ville være tæt på Camilla, så han bliver smidt ud med fynd og klem. Og så dør han – og testamenterer et betydeligt, månedligt beløb til hunden, som Morten egentligt har tænkt sig at aflive i smug. Hvorpå det hele ender lykkeligt!

Historien kan minde om Irwin Shaws En ven af familien, og belyser hvor svage eller stærke bånd er mellem mennesker, når de udsættes for pres, positivt eller negativt og hvor let det er at købe mennesker.

Jens Ravn
240 sider
ED Edition
Udgivet: April 2011

Birte Strandby