Thøger Jensen er en sand mester i at fortælle små, minimalistiske historier, tilsat en vis pointe. Dette gjorde han i Høfde Q, som var mindre prosatekster fra 1998-2008. Det samme gør sig gældende i hans nye samling: Frøken Dissings blafrende sommerskørt, der fremstår som en roman, som dog er delt op 50 nummererede kapitler plus 30 med en tekstoverskrift.

Vi bevæger os rundt i det jyske og det fynske landskab. Hovedpersonen er en ældre dame, Margrethe, pensioneret skolelærer og bibliotekar, der benytter sig af en rollator. Hendes gode ven er postbuddet Edward, der ofte kommer til kaffe. Ind imellem tænker hun tilbage på sin ægtemand, Helmuth, som hun – til trods for at han for længst er død – bebrejder, at han elskede frimærker højere and hende. En dag får hun at vide, at hun har arvet en fiskekutter. Hun og Edward kører fra Fyn op til Løgstør for at hente kutteren. De får sig en meget våd tur og lander i Grenå.

Læseren konfronteres med en række enkle detaljer, som finder sted i mellem mennesker. Naturen med forskellige fugle vises som et vigtigt led i menneskets liv.

En pæn lille samling, hvor både øje og øren er til stede overalt i de ofte ultrakorte beskrivelser.

Thøger Jensen

Gyldendal

2010

Hella Sylvest