Ungdomsroman om Linneas springtur fra hverdagen. I lighed med andre ungdomsromaner handler det om hovedpersonens begyndende afstandtagen til de værdier, der har præget det hidtidige liv. Linnea er klar til at træffe egne valg og løber en risiko for at træffe de forkerte.

Linnea dyrker elitegymnastik. Hun forvrider foden på træningslejren og beslutter at tage hjem, selv om hendes forældre er på ferie andetsteds. Hun kommer med den forkerte bus og lander i stedet i nogle forladte saneringsparate beboelsesejendomme.

Linnea installerer sig og befinder sig godt i det mennesketomme område, der viser sig ikke at være helt mennesketomt. Først dukker Isak op. Han dyrker parkour sammen med sin søster og sin ven, og Linnea opdager, at hendes mange års gymnastiktræning er en god baggrund for at lære den fascinerende byrumssport. Samtidigt forelsker hun sig en lille smule i Isak, og det er lige før der er happy ending midt i romanen. Men så dukker David op – næsten ud af det blå – han kan parkour på et helt andet plan, og han bruger det, når han flygter fra politiet. David har en fortid som stik-i-rend-dreng for en selvbestaltet mafia-wannabe-virksomhed i området, og han og hans familie er flygtninge uden opholdstilladelse. Isak og David bringer hver især uventet dramatik ind i Linneas liv

For Linnea bliver tilværelsen med parkour en dannelsesrejse og en frigørelsesproces. Til trods for de meget dramatiske afsnit hen mod slutningen er romanen troværdig og personerne – især Linnea og David – kalder på empati. I modsætning til forældrene der repræsenterer den mangel på forståelse, som teenageren skal kæmpe imod.

Annika Widholm

Oversat af –Louise Ardenfelt Ravnild

224 sider

Høst & Søn

Udgivet: 05.09.2013

Fås også som e-bog