Nadia er 17 år og kan ikke finde sig selv. Det går ikke godt på gymnasiet, hendes fritidsjob stinker, forholdet til forældrene fungerer ikke særligt godt, og hun har heller ikke meget tilovers for den bror, der hele bliver understøttet af forældrene. Det eneste sted, Nadia føler sig hjemme, er bag rattet i en af sin fars biler.

Derfor forlader hun hjemmet i en af dem. Først opsøger hun en slægtning. Han bor idyllisk ude på landet, men bryder sig ikke om at skulle lyve for Nadias forældre om, hvor Nadia er. Så Nadia rejser igen.

På den videre tur møder hun Michelle der har en anden type problemer: en kriminel kæreste der skjuler tyvekoster i hendes hjem, og et par forældre, der ikke rigtigt har opdaget det. Måske kan de to piger hjælpe hinanden?

Nadia er lidt forkælet og en del egocentreret. I hvert fald er der ikke andre indlysende grunde til, at hun behandler sine forældre og sin veninde så dårligt. Hele udflugten virker mere som noget, man ville foretage, hvis man kom fra en dysfunktionel familie eller var langt yngre, end Nadia er.

Nadia når frem til nogle mere modne beslutninger sidst i romanen, og de to piger klarer også et par specielle udfordringer. Måske er Nadia blevet lidt mere voksen, og måske er romanens pointe, at man ikke vinder noget ved at stikke af hjemmefra.

Fortælletempo er fint, og der er handling med lidt spræl undervejs. Nadia er ikke sådan at leve sig ind i, og bevæggrunde er utydelige både for hende selv og for læseren.

Frihjul

Annette Bjørg

142 sider

Zoom-serien

Høst & Søn

Udgivet: 21.02.2019

Birte Strandby